Snel recept voor maisbrood met Chiquita-bananen

DOWNLOAD COOLE GOODIES

Bananen en tarwebloem zijn ideaal voor een voller en smakelijker maisbrood dat niet droog is. Laat je creativiteit in de keuken zien met ons recept voor maisbrood met banaan.

Voorbereiding: 10 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Baktijd: 35 minuten
Voor: 6

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de melk, kokosolie, eieren en honing tot een smeuïg mengsel.

Voeg de maisbloem, de volkorenbloem en het natriumbicarbonaat toe en meng goed. Giet het deeg in een ingevette bakvorm van 30 cm op 20 cm en plaats deze 30 tot 35 minuten in de oven.

Het maisbrood is klaar wanneer je er in het midden met een tandenstoker in prikt en deze er droog uitkomt.

 

Suggestie voor opdienen: dien het maisbrood op met een kommetje honing om te dippen.

Categorieën

Soort maaltijd: smoothie, tussendoortje, ontbijt, hoofdmaaltijd, salade, dessert

Soort voeding: veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch

 

VOEDINGSWAARDEN

Op basis van 1/6 recept

Energie 1547 kJ / 370 kcal

Vetten 11,3 g

Verzadigde vetten 7,4 g

Koolhydraten 60,2 g

Suikers 16,2 g

Vezels 6,2 g

Eiwitten 10,0 g

Zout 1,7 g