Beste recept voor muffins met Chiquita-bananen honing en pecannoten

DOWNLOAD COOLE GOODIES

Chiquita-bananen en honing vormen de ingrediënten voor een natuurlijk zoete en heerlijke muffin met knapperige, gehakte pecannoten.

Voorbereiding: 10-15 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten
Baktijd: 18 minuten
Voor: 12

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bedek de muffinbakvorm met bakpapier of gebruik muffinvormpjes. Plet de bananen in een middelgrote kom.

Voeg er de honing, eieren, kokosolie, botermelk en vanille aan toe. Meng in een grote kom de bloem, het natriumbicarbonaat en het bakpoeder. Meng het bananen- en honingmengsel onder de droge ingrediënten. Het beslag moet klonterig zijn. Voeg de pecannoten toe. Verdeel het beslag over de voorbereide muffinvormpjes.

Bak de muffins zo'n 18 minuten op 190 °C. Ze zijn klaar wanneer de bovenkant mooi goudbruin is en wanneer je er in het midden met een tandenstoker in prikt, er geen beslag aan kleeft.

 

Tips:

1. Een ijsschep is heel handig om de muffinvormpjes te vullen.
2. Bestrijk de binnenkant van een kop met plantaardige olie voordat je de honing erin doet. Zo krijg je deze gemakkelijker uit de kop.

Suggesties voor opdienen:

werk elke muffin af met een halve pecannoot of wat gehakte pecannoten.

Categorieën

Soort maaltijd: smoothie, tussendoortje, ontbijt, hoofdmaaltijd, salade, dessert  

Soort voeding: veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch

 

VOEDINGSWAARDEN

Voor 1 muffin

Energie 865 kJ / 207 kcal

Vetten 5,7 g

Verzadigde vetten 1,7 g

Koolhydraten 38,0 g

Suikers 21,5 g

Vezels 3,4 g

Eiwitten 4,5 g

Zout 0,3 g